Hoe zet je 10 kilo vet om in ijzer? “Column door Rogé Megens”

Hoe zet je 10 kilo vet om in ijzer? “Column door Rogé Megens”

Volgens de fietsenmaker zou de gele transportfiets zo’n € 300 op marktplaats kunnen opbrengen. Ik dacht terug aan 2016, het jaar waarin ik de Alpe d’Huez beklom en zo’n € 6.000 aan sponsorgeld ophaalde voor KWF Kankerbestrijding met deze transportfiets. Het totaalbedrag aan sponsorgeld toen was dus het 20-voudige van de mogelijke verkoopwaarde nu…

Een nieuw idee was geboren: de fiets niet verkopen aan de hoogste bieder, maar schenken aan een andere mafkees die ook met het gele monster de Alpe wil beklimmen voor sponsorgeld. Liever € 6.000 voor KWF dan € 300 voor mezelf.

Een paar weken later sprak ik oud teamgenoot Marco Kolsteren. Hij had gehoord van mijn plannen. Droogjes zegt hij: “ik ga toch weer de Alpe beklimmen, ik neem die fiets van jou ook wel een keer mee omhoog. Ik wil nog zo’n 10 kilo afvallen. Wat ik verlies aan lichaamsgewicht, neem ik mee aan extra gewicht van jouw fiets”. Waarop ik zeg: “zo zet je dus 10 kilo vet om in ijzer”.

Van dit soort dingen word ik blij: gewoon doen, want opgeven is geen optie!

Marco is een van de bikkels van Team Logistiek, die vrijwilligerswerk op de Alpe combineert met het beklimmen van de berg voor sponsorgeld. Bijna twee weken van huis en haard voor het goede doel.

Wil je de sportieve en logistieke uitdagingen van Team Logistiek blijven volgen: https://www.facebook.com/alpedhuzesteamlogistiek

Wil je Marco sponsoren voor KWF: https://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/marcokolsteren

Naar het overzicht

Op 7 juni 2018 zullen wij de berg gaan beklimmen:
Terug naar boven