Wij fietsen en lopen de berg op!

Wij fietsen en lopen op 6 juni 2024 de berg op!

Team logistiek de berg op
Vrijwilligers van het logistieke team van Alpe d’HuZes beklimmen in 2024 de Alpe d’Huez. Zij willen daarmee een mooi bedrag aan sponsorgeld ophalen voor het KWF Kankerfonds.
Het team maakt deel uit van het konvooi van vrijwillige vrachtwagenchauffeurs en bijrijders die voor het evenement de logistiek verzorgen.

Over team logistiek en haar vrijwilligers
Het Team Logistiek bestaat uit ruim 30 vrijwillige vrachtwagenchauffeurs plus een aantal bijrijders. In het dagelijks leven zijn zij medewerker, manager of ondernemer in de logistiek. De jongste logistieke vrijwilliger is 21, de oudste is 71 jaar. Team Logistiek zorgt ervoor dat alles wat in een vrachtwagen past op tijd in Frankrijk is voor het evenement Alpe d’HuZes. Tot de lading behoren onder andere catering, generatoren, tenten, podia, licht- en geluidsinstallaties en medische hulpmiddelen. De eerste dagen na aankomst in Frankrijk staan in het teken van lossen, opbouwen en inrichten. Daarna starten de sportieve uitdagingen.

Alpe d’HuZes 2024
Donderdag 6 juni 2024 vindt de 17e editie van Alpe d’HuZes plaats. De afgelopen 17 jaar werd ruim 200 miljoen euro aan sponsorgeld opgehaald voor de kankerbestrijding van het KWF Kankerfonds. In 2023 beklommen bijna 5.000 deelnemers de berg een tot maximaal zes keer op 1 dag, aangemoedigd door ruim 15.000 bezoekers. De beklimming begint in het dorp Le Bourg d'Oisans, is 14 km lang en heeft stijgingspercentage van 8 %. In totaal worden 1061 hoogtemeters overbrugd.

Op 7 juni 2018 zullen wij de berg gaan beklimmen:
Terug naar boven