Team Logistiek Alpe d'HuZes

Team Logistiek Alpe d'HuZes

Team Logistiek Alpe d'HuZes is hard aan het werk! We rijden immers niet voor niets met 19 vrachtwagens naar Zuid-Frankrijk. Op de heenweg werd Wim getroffen door een lekke band. Gelukkig vlakbij een peage, zodat we een goede plek hadden om te wisselen.

Na het omhoog rijden van het konvooi begon Het Grote Uitladen. Als eerste moesten de heftrucks er uit, want die hebben we nodig. Ook krijgen we hulp van het leger, die met een 'Werklust'-shovel en een man of 20 het zware werk opknappen. Toch blijft er voor ons genoeg werk over! Licht- en geluidapparatuur lossen, bouwhekken, pilonnen voor in de bochten, slaaptenten van het leger op een camping die daar door Theo en Erik worden gelost, werkelijk alles wat hier is, komt uit Nederland.

Gaat dan altijd alles goed? Nee, natuurlijk niet ;). Even een vrachtwagen verzetten met losstaande lading werd fataal voor een emmer eieren, en als je je chauffeursklompen buiten laat staan, waardoor ze volregenen, moet je het Harry niet kwalijk nemen dat hij ze even 'droog' opbergt in de diepvriestrailer...

In principe is iedere chauffeur verantwoordelijk voor het lossen en laden van de lading die hij meeneemt. Dat betekent echter niet dat een chauffeur die aggregaten heeft meegenomen na het plaatsen klaar is. Onze chauffeurs van catering, Harry, Jaco, Berry, Ad, en Jules, krijgen het immers op de koersdagen woensdag en donderdag topdruk! Dan loopt er 10.000 man rond op de berg die willen eten en drinken, en de chauffeurs wisselen elkaar dan bij toerbeurt af. Donderdag, de koersdag duurt immers van vóór de start om 4.30u, tot het opruimen ná de finish om 20.00u.

En verder... is het hier gewoon weer heel indrukwekkend, mooi, bijzonder, veel lachen en af en toe een traan, een grote saamhorigheid onder de chauffeurs én alle andere vrijwilligers die hier rondlopen, en worden we er hier weer vaak aan het waarom wij hier zijn. Vele chauffeurs zijn hier immers ook omdat zij in hun naaste omgeving te maken hebben gehad met de verschrikkelijke ziekte kanker. Een bijdrage te mogen leveren aan de strijd om van kanker een chronische, dus beheersbare ziekte te maken, dat is waar wij het voor doen!

Bekijk hier alle foto's

Naar het overzicht

Op 7 juni 2018 zullen wij de berg gaan beklimmen:
Terug naar boven