De overdracht van het gele monster “Column door Rogé Megens”

De overdracht van het gele monster “Column door Rogé Megens”

De overdracht van het gele monster: Team Logistiek in etappes naar boven voor KWF

In de vorige column schreef ik al: het idee was geboren om de transportfiets niet te verkopen maar ter beschikking te stellen aan een of meerdere mensen die ‘m na mij gaan gebruiken om de Alpe d’Huez te beklimmen.


Inmiddels is binnen het Team Logistiek een grote groep vrijwilligers die heeft aangegeven de berg in teamverband in etappes te gaan beklimmen met het gele monster. Met 499 pk minder de berg op dan ze gewend zijn: dat vergt karakter en doorzettingsvermogen… Dankzij onze fietsenmaker Rob Schreurs uit Nederweert wordt de tocht iets minder zwaar: hij monteerde wederom kosteloos een ander set tandwielen op de fiets.


Op donderdag 17 mei bracht ik de fiets naar transportondernemer Pieter Pleging in Eersel, een van de vrijwilligers die deel uitmaakt van het konvooi en de fiets zal meenemen naar de Alpe d’Huez. Teamlid Marco Kolsteren gaat een deel van de berg beklimmen met de transportfiets en neemt deze in ontvangst. Terloops noemt Pieter ook spontaan dat hij een deel van de klim voor zijn rekening gaat nemen.


De teamleden doen dit allen voor hetzelfde goede doel: geld inzamelen voor KWF kankerbestrijding. En daar hoort een bijzondere actie bij! Achter de transportfiets komt een aanhangwagen, voorzien van witte platen. Iedereen die deze actie wil sponsoren, kan voor € 10 “mee naar boven met de fiets”: je kunt er dan zelf de naam van een dierbare of je eigen naam als sponsor op (laten) schrijven.


 
Ik bijt zelf de spits af en kies ervoor om namen van dierbaren een plekje te geven op de kar achter de fiets. Dierbaren die de strijd hebben verloren, nog onder behandeling zijn of genezen zijn van kanker. Ik schreef de namen op en schrok van het aantal: 15 mensen waarvan er gelukkig nog 9 in leven zijn – mede dankzij nieuwe behandelmethodes.


De eerste € 10 x 15 voor deze actie voor KWF is hiermee binnen. Opgeven is geen optie!

Wil je ook zelf of een dierbare mee de berg op laten gaan? Doneer € 10 per naam via deze sponsorpagina.


Vul de naam die op de kar vermeld mag worden (van jou of je dierbare(n)) in bij het veld “persoonlijke boodschap”. Team Logistiek zorgt ervoor dat jouw dierbaren mee omhoog de berg op gaan!

Naar het overzicht

Op 7 juni 2018 zullen wij de berg gaan beklimmen:
Terug naar boven