En toen kwam er noodweer. The day after the night before...

En toen kwam er noodweer. The day after the night before...

Alpe d'HuZes was weer een mooi evenement! Totdat het scenario 'berg leeghalen' rond 18.00u uit de kast getrokken moest worden. Door een ongeval in één van de bochten konden deelnemers niet meer doorrijden, en in de regen en met temperaturen rond 8 graden koelden deelnemers snel af.

De 13 Lichte Brigade van het leger was paraat, en samen met enkele touringcars hebben zij in hun personenbusjes iedereen langs de berg opgehaald. Snel en goed gereageerd mannen, binnen twee uur zaten honderden deelnemers warm en droog en met een hap eten in onze grote tent!

Ook werd Team Logistiek direct ingezet om met vrachtwagens de fietsen op te halen. Vijf trailers vol fietsen werden opgehaald, gezamenlijk uitgeladen en ze stonden dezelfde avond nog bewaakt in onze grote tent.

Vandaag gaan de fietsen worden teruggegeven aan de eigenaar en gaan wij, met een paar uur vertraging, verder met opruimen. Het was, ondanks het medelijden dat ook wij hebben voor alle gestrande deelnemers, mooi om te zien hoe talloze vrijwilligers zich direct melden om te komen helpen. Ook dat is Alpe d'HuZes!

Naar het overzicht

Op 7 juni 2018 zullen wij de berg gaan beklimmen:
Terug naar boven