14x Cauberg = 1x Alpe d’Huez (column 2)

14x Cauberg = 1x Alpe d’Huez (column 2)


Nadat ik bekendmaakte met de gele transportfiets de Alpe te gaan beklimmen, kreeg ik veel enthousiaste reacties uit verwachte en onverwachte hoek. De sponsorwerving is inmiddels in volle gang: de teller van ons team staat op bijna € 13.000. We hebben onlangs ons doel verhoogd naar € 25.000, we zijn over de helft!

Om de combinatie van beenspieren, bergen en bakfiets aan elkaar te laten wennen, besloot ik om te gaan oefenen op de Cauberg in Valkenburg dit weekend. De Cauberg kent een stijging van ongeveer 8% over een lengte van een kilometer. De Alpe d’Huez is 14 kilometer, stijging eveneens 8%. De logica in mij zegt dus: 14x Cauberg = 1x Alpe d’Huez.

Gele bakfiets Rogé Megens Alpe d'HuZesMet die logica in gedachte, vertrok ik samen met mijn vriendin, ons zoontje en uiteraard de bakfiets naar Valkenburg. Met als doel 10 beklimmingen van de Cauberg als eerste training. Op weg naar boven krijg ik de nodige verbaasde blikken en enthousiaste reacties van wielrenners en voetgangers: “chapeau”, “respect”! De Alpe maakt mensen al enthousiast in Nederland, dat doet me goed.  

Na de eerste vijf beklimmingen spreek ik mijn vriendin even in het dorp beneden aan de berg. Ze zegt: “het is echt niet erg als je vandaag maar 7 beklimmingen doet”, waarop ik antwoord: “je moet ook niet staan te kijken als ik er 14 doe”. Het laatste geschiedde. Heerlijk om je eigen doelen te overtreffen, opgeven is geen optie!

Naar het overzicht

Op 7 juni 2018 zullen wij de berg gaan beklimmen:
Terug naar boven